فهرست مطالب

پیشرفت های مالی و سرمایه گذاری - پیاپی 8 (پاییز 1401)

نشریه پیشرفت های مالی و سرمایه گذاری
پیاپی 8 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عبدالعزیز میرانی، فریدون رهنمای رودپشتی*، سید عباس موسویان، مهدی معدنچی زاج، محمد عادل ضیائی صفحات 1-30

    هدف:

     یکی از مهم ترین پیش نیازهای مشارکت همگانی در پروژه های سرمایه گذاری و تامین مالی (در این پژوهش اوراق وقف)، تامین نیازهای اطلاعاتی و توجه به دیدگاه های مختلف فقهی در سطح کشور می باشد؛ بنابراین در این پژوهش، اوراق مذکور بر اساس موازین فقه شافعیه و امامیه مورد بررسی قرار می گیرد تا ابهامات و شبهات فقهی آن مشخص و مرتفع گردد.

    روش شناسی پژوهش:

     رویکرد اصلی در این پژوهش رویکردی تطبیقی می باشد. جهت تحلیل و صدور احکام فقهی در فقه امامیه از روش تحلیل اسنادی (مستندات و مصوبات کمیته فقهی سازمان بورس) استفاده شده است و در ارتباط با فقه اهل سنت (فقه شافعیه)، از روش مصاحبه عمیق و گروه کانونی استفاده شده است، نمونه آماری مذکور شامل 8 نفر از خبرگان فقه شافعیه می باشند.

    یافته ها

    یافته های پژوهش نشان داد که اشتراک دیدگاه ها در دو دستگاه فقهی در حد بسیار بالایی می باشد و این مهم می تواند نویدبخش افزایش مشارکت اهل سنت در اوراق وقف منتشر شده در ایران باشد.

    اصالت / ارزش افزوده علمی: 

    باتوجه به اینکه نتایج پژوهش ابهامات فقهی مربوط به اوراق وقف را برطرف کرد گام بسیار مثبتی جهت توسعه این ابزار می باشد و مطمینا با اطلاع رسانی گسترده نتایج فوق، بیش ازپیش شاهد مشارکت اهل سنت ایران در طرح های مشابه در سطح کشور خواهیم بود و نهایتا هم افزایی بسیار مناسبی در این حیطه به وقوع خواهد پیوست.

    کلیدواژگان: اوراق بهادار اسلامی، اوراق وقف، فقه امامیه، فقه شافعیه
  • سهیلا آزاده، احمد اصلی زاده*، مرتضی خاکزار بفروئی صفحات 31-60

    هدف :

    هدف این پژوهش ارایه چارچوبی برای پشتیبانی از تصمیم مدیران و سیاست گذاران نظام بانکی ایران است.

    روش شناسی پژوهش:

     ابتدا با بررسی روند اقتصادی کشور با مشارکت خبرگان، عدم قطعیت های موثر بر عملکرد نظام بانکی بر مبنای شاخص های بین المللی کملز شناسایی و سپس شبکه عدم قطعیت های نظام بانکی ایران برای تعیین عدم قطعیت های بحرانی با استفاده از رویکرد تحلیل شبکه اجتماعی مورد ارزیابی قرار گرفت. در مرحله بعد به طراحی مدل پویای عملکرد نظام بانکی در شرایط عدم قطعیت با استفاده از پویایی سیستم بر اساس داده های بانک صادرات ایران پرداخته شد و مدل در افق بیست ساله شبیه سازی گردید.

    یافته ها

    مطابق با یافته های پژوهش چهار استراتژی مدیریت دارایی و مصارف بانک، جذب منابع مالی و سودآورسازی، توانمندسازی مدیریت بانک و توسعه زیرساخت های بانکداری و نیز منتخب ترکیبی شناسایی و شبیه سازی شدند. در نتیجه شبیه سازی، استراتژی منتخب ترکیبی سیاست ها، بهترین عملکرد نظام بانکی را نشان داد که شامل 1-افزایش سرمایه گذاری در زیرساخت های بانکی 2-ایجاد سازو کارهای ویژه برای وصول مطالبات 3-مدیریت هزینه های بانک از طریق چابک سازی فرایندها و توانمندسازی منابع انسانی و نیز نظارت بر هزینه های بانک 4-افزایش کارآمدی فرایند اعتبارسنجی مناسب مشتریان 5-افزایش اعتماد و امنیت سپرده گذاران با ارایه گزارش های شفافیت مالی و ارتباط موثر با ذی نفعان کلیدی است.

    اصالت / ارزش افزوده علمی:

     اصلاح ساختار نظام بانکی، تدوین مقررات و سیاست های پولی و مالی کارآمد و نظارت موثر بر عملکرد بانک های کشور می تواند عدم قطعیت ها را با شدت کمتری به بانک ها منتقل سازد و تنها در این شرایط بانک ها می توانند با برنامه ریزی بلندمدت، عملکرد خود را توسعه دهند.

    کلیدواژگان: عدم قطعیت، عملکرد نظام بانکی، مدل عملکرد کملز، تحلیل شبکه اجتماعی، پویایی سیستم
  • امین قمری مقدم*، محمود لاری دشت بیاض، حبیب الله نخعی صفحات 61-86

    هدف :

    هدف از پژوهش حاضر بررسی ارتباط پایداری جزنقدی سود بر وجوه نقد توزیع شده،پایداری سود بر احتمال (پیش بینی) ورشکستگی شرکت-های پذیرفته شده در بازار اوراق بهادار تهران می باشد.

    روش شناسی پژوهش: 

    جت تحقق هدف پژوهش، نمونه ای متشکل از 130 شرکت از بین شرکت های بورس اوراق بهادار تهران و شرکت هایی که مشمول ماده 141 قانون تجارت (ورشکسته) و از سازمان بورس و اوراق بهادار خارج شده اند، برای دوره زمانی 5ساله بین 1394-1398 پرداخته است. جمع آوری اطلاعات با استفاده از نرم افزار ره آورد نوین و سایت های اینترنتی سازمان بورس اوراق بهادار صورت پذیرفته است. در این پژوهش جهت انجام تحلیل های نهایی، از نرم افزار اقتصادسنجی E-views 8 استفاده شده است

    یافته ها

    جزء نقدی سود نسبت به جزء تعهدی سود دارای ارتباط قوی تری با سود آتی شرکت است و در نتیجه پایداری بیشتری نسبت به جزء تعهدی سود دارد، همچنین، نتیجه فرضیه دوم نشان داد که ارتباط پایداری جزء نقدی سود از جزء نقدی پرداخت شده به سهام داران ناشی می شود، پایداری جزء نقدی پرداخت شده به سهام داران نسبت سایر اجزاء نقدی بیشتر است. در نهایت در فرضیه سوم ارتباط پایداری جزء نقدی سود با ورشکستگی شرکت بیشتر از پایداری جزء تعهدی سود است.

    اصالت / ارزش افزوده علمی:

     پژوهش حاضر شواهدی جهت ارتباط اجزا نقدی سود، پایداری سود و احتمال (پیش بینی) ورشکستگی شرکت های پذیرفته شده ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: سود، اجزاء نقدی سود، اقلام تعهدی، پایداری سود، احتمال ورشکستگی
  • علی تقوی مقدم*، سمانه نخعی صفحات 87-110
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر شرکت های زامبی بر هزینه تامین مالی بدهی با تاکید بر نقش مالکیت دولتی، داده های مرتبط با پژوهش را جمع آوری نموده است. داده های این پژوهش از نوع مشاهدات پس رویدادی می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

     روش این پژوهش از نوع کاربردی بوده و به صورت توصیفی- هم بستگی است که در آن پیشینه پژوهش و مبانی نظری از راه مقاله، کتابخانه و اینترنت گردآوری شده است. جامعه آماری این پژوهش، کلیه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده و برای انتخاب شرکت های نمونه از روش حذفی سیستماتیک استفاده شده است. بازه زمانی پژوهش نیز از سال 1393 تا سال 1399 می باشد. به منظور تعیین ارتباط بین متغیرهای مستقل و وابسته و آزمون فرضیه های پژوهش، از الگوهای اقتصادسنجی استفاده شده است.

    یافته ها: 

    نتایج پژوهش بیانگر آن بود که وجود شرکت انگل در بین شرکت های هم صنعت بر هزینه تامین مالی بدهی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد، مالکیت دولتی بر رابطه بین وجود شرکت انگل در بین شرکت های هم صنعت و هزینه تامین مالی تاثیرگذار نمی باشد.

    اصالت / ارزش افزوده علمی: 

    باتوجه به تاییدشدن فرضیه اول و تاثیر شرکت های زامبی بر هزینه تامین مالی، به سرمایه گذاران توصیه می شود که در زمان انتخاب شرکت مناسب حتما وضعیت صنعت آن شرکت موردنظر را موردتوجه قرار دهند و از وجود شرکت های زامبی در آن صنعت مطمین شوند، چرا که شرکت های یاد شده می توانند هزینه تامین مالی و از طرفی کاهش سود را برای شرکت ها به وجود آورند و این امر باعث کاهش سود سهام داران می شود.

    کلیدواژگان: شرکت زامبی، هزینه تامین مالی بدهی، مالکیت دولتی
  • مجید عبدی، سید عاطفه حسینی*، امیر غلام ابری صفحات 111-138
    هدف

    تحقیق حاضر به دنبال ارایه مدل پیش بینی بازده سهام با استفاده از داده های خرد، سطح بازار و اقتصاد کلان است.

    روش شناسی پژوهش:

     تحقیق حاضر از لحاظ روش تحقیق کاربردی است. برآورد مدل میانگین گیری بیزی و TVP_FAVAR در فضای نرم افزار متلب 2021، صورت گرفت. بازه زمانی تحقیق شامل دوره زمانی 1390 تا 1399 است.

    یافته ها: 

    باتوجه به خروجی، متغیرها در سطح خرد، سطح بازار و اقتصاد کلان بر این شاخص اثرگذارند؛ همچنین بر اساس نتایج مدل TVPFAVAR مشاهده گردید که اثرگذاری متغیرهای موثر بر بازدهی سهام عموما مثبت و قوی است و این تاثیر عموما در بلندمدت قوی تر از کوتاه مدت است.

    اصالت / ارزش افزوده علمی:

     64 متغیر موثر بر بازدهی سهام در سه گروه در سطح خرد، بازار و اقتصاد کلان وارد مدل گردید و سپس با استفاده از رویکرد مدل میانگین گیری بیزی 11 متغیر غیرشکننده موثر بر بازدهی سهام که عبارت اند از نسبت جاری، نسبت بدهی، نرخ بازده حقوق صاحبان سهام؛ نسبت قیمت به سود، درآمد نفت، نوسان رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ ارز بازار غیررسمی، نوسان تورم، ضریب فزاینده پول، نرخ بهره و ریسک سیستماتیک شناسایی شدند. بدین منظور برای رفع مشکل مدل های سنتی که امکان توانایی شناسایی مهم ترین متغیرهای موثر بر بازدهی سهام را ندارد از روش میانگین گیری بیزی و روش خود رگرسیون برداری تعمیم یافته پارامتر متغیر زمان استفاده شده است.

    کلیدواژگان: بازدهی سهام، عوامل کلان، عوامل خرد، ریسک سیستماتیک
  • سید مرتضی غیور باغبانی، احمد ناطق*، فاطمه گل سرخ آبادی، ناصر زینبی صفحات 139-160
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی تاثیر عوامل فنی سازمانی و محیطی بر عملکرد مالی با نقش میانجی استفاده از رسانه های اجتماعی در شرکت های شهرک صنعتی توس مشهد می باشد.

    روش شناسی پژوهش:

     این پژوهش کاربردی و از نوع پژوهش های علی و توصیفی است. جامعه آماری پژوهش شامل مدیران عامل فاز یک شرکت های شهرک صنعتی توس مشهد با 450 نفر بود که طبق جدول مورگان، 208 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین گردید. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه بومی سازی شده مبتنی بر پژوهش تاج الدین و همکاران (2018) بوده که از روایی همگرا، واگرا و تحلیل عاملی تایید جهت بررسی روایی و از پایایی ترکیبی و آلفا کرونباخ برای محاسبه پایایی استفاده شد. جهت بررسی فرضیه ها از روش معادلات ساختاری و نرم افزار اسمارت پی ال اس بهره گیری شده است.

    یافته ها:

     یافته های پژوهش نشان داد عوامل فنی و عوامل سازمانی دارای تاثیر مثبت و معنادار بر استفاده از رسانه اجتماعی هستند؛ اما تاثیر عامل محیطی بر استفاده از رسانه اجتماعی مورد تایید قرار نگرفت. همچنین نتایج نشان داد استفاده از رسانه اجتماعی بر بهبود عملکرد مالی شرکت ها تاثیرگذار است و نقش میانجی نیز در تاثیر عوامل سازمانی و فنی بر عملکرد مالی شرکت ها ایفا می نماید. اما نقش میانجی استفاده از رسانه اجتماعی در تاثیر عامل محیطی بر عملکرد مالی مورد تایید قرار نگرفت.

    اصالت / ارزش افزوده علمی: 

    یافته های پژوهش نشان می دهد که گرایش کارآفرینانه به عنوان عاملی در جهت استفاده از رسانه اجتماعی عمل می کند. ازاین رو شرکت های برخوردار از فعالیت های کارآفرینانه و نوآورانه در محصولات باید به استفاده از رسانه اجتماعی به عنوان ابزاری جهت پیشبرد فروش بنگرند. رسانه اجتماعی ازآنجاکه در کشور ما مورد استقبال عموم مردم می باشد، می تواند به سرعت محصولات جدید را به مصرف کنندگان معرفی نماید و ازاین رو شرکت ها می توانند با استفاده از رسانه اجتماعی مزیت رقابتی خود را تقویت نمایند.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، عملکرد مالی، عوامل فنی، عوامل سازمانی، عامل محیطی
  • لیلا زمانیان فر، شهرزاد سراج، زهرا کهن دل، جواد اوجاقی صفحات 161-194
    هدف

     به طورکلی، حسابداران مدیریت ممکن است به عنوان ارزش آفرینانی در نظر گرفته می شوند که به نوبه خود به سازمان کمک می کنند تا مزیت رقابتی کسب نماید. آنان مسیول یکپارچگی مدیریت عالی و قابل اعتماد بودن گزارش هایی هستند که ارایه می نمایند. همچنین، نقشی را بر عهده می گیرند که در آن مسیول یاری رساندن به مدیران در برنامه ریزی راهبردی و کنترل عملیات هستند. هدف اصلی مقاله حاضر ارایه بینشی در مورد نقش حسابداری مدیریت در ایجاد و حفظ مزیت رقابتی در صنعت بانکداری است.

    روش شناسی پژوهش:

     پژوهش حاضر مبتنی بر رویکرد فلسفی و علمی بر پایه روش شناخت تاریخی و با هدف ترویج دانش به شیوه کتابخانه ای با بررسی مقالات طراحی و اجرا شده است که نتیجه آن توسعه دانش حسابداری مدیریت در بانک ها می باشد.

    یافته ها

     بررسی ها حاکی از آن است که حسابداری مدیریت مهارت ها و روش هایی را ارایه می دهد که نقشی حیاتی در برنامه ریزی، توسعه، اجرا و ارزیابی سیاست های رقابتی راهبردی ایفا می کند. همچنین، مطالعات نشان داده اند، رشد و رقابت سریع صنعت بانکداری را می توان به استفاده از شیوه های نوآورانه حسابداری مدیریت نسبت داد. در واقع، بانک ها برای رقابتی ماندن باید خدماتی را به مشتریان ارایه دهند که آن را از رقبای خود متمایز کند و این موضوع بیانگر اهمیت قابل توجه وجود حسابداری مدیریت در بانک ها می باشد.

    اصالت / ارزش افزوده علمی: 

    بر اساس رویکرد فلسفی و علمی، پژوهش حاضر، نقش حسابداری مدیریت در بانک ها را تبیین نموده است.

    کلیدواژگان: بانک، حسابداری مدیریت، روش های حسابداری مدیریت
|
  • ABDOLAZIZ MIRANI, Fereydoun Rahnama Rudposhti *, Seyed Abbas Mousavian, Mahdi Madanchi Zaj, Mohammad Adel Ziaei Pages 1-30
    Purpose

    One of the most important prerequisites for public participation in investment and financing projects (in this research, endowment bonds), is to provide information needs and pay attention to different jurisprudential views in the country. Therefore, in this research, the mentioned papers are examined based on the standards of Shafi'i and Imami jurisprudence in order to clarify and resolve its legal ambiguities and doubts.

    Methodology

    The main approach in this research is a comparative approach. In order to analyze and issue jurisprudence in Imami jurisprudence, the method of document analysis (documents and approvals of the Jurisprudence Committee of the Stock Exchange Organization) has been used, and in connection with Sunni jurisprudence (Shafi'i jurisprudence), in-depth interview and focus group methods have been used, a statistical sample The aforementioned include 8 experts of Shafi'i jurisprudence.

    Findings

    The findings of the research showed that the commonality of views in the two jurisprudence institutions is very high, and this can be a sign of increasing the participation of Sunnis in endowment bonds and other Islamic securities issued in Iran.

    Originality / Value: 

    Considering that the results of the research resolved the jurisprudential ambiguities related to the endowment documents, it is a very positive step for the development of this tool, and surely, with the wide dissemination of the above results, we will witness more and more participation of Sunnis in Iran in similar projects at the level We will be the country and eventually a very good synergy will happen in this area.

    Keywords: Islamic securities, endowment bonds, Imami jurisprudence, Shafi'i jurisprudence
  • Soheila Azadeh, Ahmad Aslizadeh *, Morteza Khakzar Bafruei Pages 31-60
    Purpose

    The present study explains a dynamic model for developing the performance of the Iranian banking system.

    Methodology

    first, by examining the country's economic trend, uncertainties affecting the performance of the banking system based on international indicators of CAMELS were identified, and the network of uncertainties in the Iranian banking system to determine critical uncertainties using the approach SNA was evaluated. In the next stage, the dynamic model of the banking system performance in uncertainty conditions was designed using the SD based on the data of Bank Saderat Iran, and the model was simulated over a 20-year horizon.

    Findings

    According to the research findings, four strategies of bank assets and costs management, the attraction of financial resources and profitability, bank management empowerment and banking infrastructure development, and a selected mixed strategy were identified and simulated, which includes 1- increase investment in banking infrastructure, 2- Create special mechanisms for collecting receivables, 3- Manage bank costs by the agility of processes and empower human resources, as well as monitor the bank's costs, 4. Increase the efficiency of the appropriate customer validation process, 5. Increase the trust and security of depositors by providing financial transparency reports and effective communication with key stakeholders.

    Originality / Value: 

    Reforming the structure of the banking system, formulating efficient monetary and financial policies and regulations, and effective supervision of the country's banks can transfer uncertainties to the banks with less severity, and only in this situation can banks develop their performance with long-term planning.

    Keywords: 'Uncertainty', 'Banking System Performance', 'CAMELS Model', 'SNA', 'SD'
  • Amin Ghamari Moghaddam *, Mahmood Lary Dasht Biaz, Habibollah Nakhaei Pages 61-86
    Purpose

    The purpose of this study is to the relationship Among the stability of profit components and cash components of interest and their relationship with bankruptcy in the Tehran Stock Exchange.

    Methodology

    In order to achieve the purpose of the research, a sample of 130 companies from among the companies of Tehran Stock Exchange and companies that are subject to Article 141 of the Commercial Law (bankrupt) and have left the Exchange and Securities Organization, for a period of 5 years between 2016-2020. Is. Data collection has been done using modern mortgage software and stock exchange organization websites. In this research, E-views 8 econometric software has been used for final analysis.

    Findings

    The cash component of profit has a stronger relationship with the future profit of the company than the accrual component of profit and therefore has more stability than the accrual component of profit. Also, the result of the second hypothesis showed that the stability of the cash component of profit the stability of the cash component paid to shareholders is greater than the stability of other cash components. Finally, in the third hypothesis, the stability of the cash component of profit with the financial health of the company is greater than the stability of the accrual component of profit.

    Originality / Value: 

    The present study provides evidence for the relationship between the cash components of profit, profit stability and the probability (prediction) of bankruptcy of accepted companies.

    Keywords: profit, cash components of profit, Accruals, profit stability, the probability (prediction) of bankruptcy
  • Ali Taghavi *, Samane Nakhae Pages 87-110
    Purpose

    The present study collected research-related data with the aim of investigating the effect of parasitic companies on debt financing costs with emphasis on the role of government ownership. The data of this study are post-event observations.

    Methodology

    The method of this research is applied and is descriptive-correlational in which the research background and theoretical foundations are collected through articles, libraries and the Internet. The statistical population of this study is all companies listed on the Tehran Stock Exchange and a systematic elimination method has been used to select the sample companies. The research period is from 2014 to 2020. In order to determine the relationship between independent and dependent variables and test research hypotheses, econometric models have been used.

    Findings

    The results showed that the presence of the parasite company among companies in the same industry affects the cost of debt financing. Public ownership does not affect the relationship between the existence of a parasite company among co-industry companies and the cost of financing.

    Originality / Value: 

    Considering the confirmation of the first hypothesis and the effect of zombie companies on the cost of financing, investors are advised to pay attention to the industry situation of that company when choosing the right company and to be aware of the presence of zombie companies in it. industry to be sure, because the mentioned companies can cause the cost of financing and on the other hand reduce the profit for the companies, and this causes a decrease in the profits of the shareholders.

    Keywords: zombi Company, debt financing cost, government ownership
  • Majid Abdi, Seyed Atefe Hosseini *, Amir Gholamabri Pages 111-138
    Purpose

    The current research seeks to provide a stock return prediction model using micro, market level and macroeconomic data.

    Methodology

    The current research is applied in terms of research methodology. Bayesian averaging model and TVP_FAVAR were estimated in MATLAB 2021 software environment. The time frame of the research includes the period of 2011 to 2021.

    Findings

    According to the output, variables at the micro level, market level and macro economy affect this index; Also, based on the results of the TVPFAVAR model, it was observed that the effect of the effective variables on stock returns is generally positive and strong, and this effect is generally stronger in the long term than in the short term.

    Originality / Value:

     64 variables affecting stock returns in three groups at the micro, market and macroeconomic levels were entered into the model, and then using the Bayesian averaging model approach, 11 non-fragile variables affecting stock returns, which are current ratio, ratio debt, rate of return on equity; Price-profit ratio, oil income, GDP growth fluctuation, informal market exchange rate, inflation fluctuation, money multiplier, interest rate and systematic risk were identified. For this purpose, to solve the problem of traditional models that do not have the ability to identify the most important variables affecting stock returns, the Bayesian averaging method and the generalized vector autoregression method of the time variable parameter have been used.

    Keywords: Stock Return, Macro factors, Micro factors, Systematic Risk
  • Seyed Morteza Ghayour Baghbani, Ahmad Nategh Golestan *, Fatemeh Golsorkh Abadi, Naser Zeinabi Pages 139-160
    Purpose

    The purpose of this research is to investigate the effect of technical, organizational and environmental factors on financial performance with the mediating role of using social media in the companies of Mashhad Tos Industrial Estate.

    Methodology

    This research is applied and of the type of causal and descriptive research. The statistical population of the research included the CEOs of phase one companies of Mashhad Tos Industrial Town with 450 people, according to Morgan's table, 208 people were determined as the sample size. The data collection tool was a localized questionnaire based on the research of Tajuddin et al. (2018), which used convergent and divergent validity and confirmatory factor analysis to check validity, and combined reliability and Cronbach's alpha were used to calculate reliability. Structural equation method and SmartPLS software have been used to check the hypotheses.

    Findings

    The findings of the research showed that technical factors and organizational factors have a positive and significant effect on the use of social media, but the effect of the environmental factor on the use of social media was not confirmed. Also, the results showed that the use of social media has an effect on improving the financial performance of companies, and it also plays a mediating role in the effect of organizational and technical factors on the financial performance of companies. But the mediating role of using social media in the effect of environmental factors on financial performance was not confirmed.

    Originality / Value:

     Reforming the structure of the banking system, formulating efficient monetary and financial policies and regulations, and effective supervision of the country's banks can transfer uncertainties to the banks with less severity, and only in this situation can banks develop their performance with long-term planning.

    Keywords: social media, Financial Performance, technical factors, Organizational Factors, Environmental factor
  • Leila Zamanianfar, Shahrzad Seraj, Zahra Kohandel, Javad Ojaghi Pages 161-194
    Purpose

     In general, management accountants may be seen as value-creators which in turn assist an organization to gain a competitive advantage. They are responsible for the integrity of top management and the reliability of the reports they provide. Also, they assume a role in which they are responsible for helping managers in strategic planning and controlling operations. The main purpose of this article is to provide an insight into the role of management accounting in creating and maintaining competitive advantage in the banking industry.

    Methodology

     The current research is based on a philosophical and scientific approach based on the method of historical knowledge and is designed and implemented with the aim of promoting knowledge in a library manner by reviewing articles. The result of which is the development of management accounting knowledge.

    Findings

     Studies show that management accounting provides skills and methods that play a vital role in planning, developing, implementing and evaluating strategic competitive policies. Also, studies have shown that the rapid growth and competition of the banking industry can be attributed to the use of innovative management accounting practices. In fact, to remain competitive, banks must offer services to customers that differentiate it from its competitors.  This issue shows the significant importance of management accounting in banks.

    Originality / Value:

     Based on the philosophical and scientific approach, the current research has explained the role of management accounting in banks.

    Keywords: Banks, Management accounting, management accounting methods